Plantație

La inceput, am pregatit terenul: aratul de toamna, iar apoi, din nou aratul de primavera. Astfel, un pamant proaspat, nealterat de ingrasaminte chimice, intins pe o colina lina, expusa la soare, astepta ziua cea mare: plantarea.

1000 de butasi de trandafir Rosa Damascena, importati din Bulgaria au fost plantati cu dragoste pe acest deal lin din Transilvania, sat Moisa, judetul Mures.

Plantele din ferma au crescut, au inflorit din primul an. Un succes!!!

Rosa Damascena nu este un arbust pretentios. Clima transilvaneana ii prieste: iernile sunt relative aspre, insa, zapada care se asterne e ca o plapuma calda pentru plantele noastre, iar dealurile, colinele din jur, nu permit vanturilor reci de iarna sa deranjeze trandafirii nostri. Primavara e anotimpul renasterii, iar arbustii de rosa damascen inverzesc, inmuguresc, iar in perioada mai –iunie, infloresc.

Atunci e momentul in care recoltam florile. In fiecare dimineata, in zorii zilei, inainte ca roua sa se evapore sub razele soarelui, culegem florile proaspete. E momentul de maxim rasfat al simturilor: florile de trandafir rosa damascena sunt extrem de inmiresmate, uleiurile volatile sunt puternic concentrate in florile proaspat deschise.

Astfel, zilnic, in zorii zilei, culegem florile. In aceeasi zi, aceste flori sunt prelucrate prin distilare. In felul acesta, obtinem o apa de trandafir de calitate, din flori proaspete, culese cu drag de pe plantatia noastra.

Plantatia noastra s-a dezvoltat frumos, astfel ca si productia de produse pe baza de trandafir creste an de an.